вівторок, 24 червня 2014 р.

Що таке євроклуб ?

Євроклуб дає поштовх для організації молоді, що сприяє творчій реалізації , залученню молоді до участі в європейських ініціативах, інформуванню з питань європейської інтеграції,та громадській діяльності молоді. Євроклуби можуть реєструватись фактично повсюди: при навчальних закладах, громадських організаціях, підприємствах, або євроклуб може бути зареєстрований при громадській молодіжній організації. Так само вступати в євроклуб може будь-яка ініціативна та активна людина.
Євроклуб – це є справжня школа лідерів. Тут не можна бути пасивним та сидіти на місці. Це постійна участь у конкурсах різних рівнів,як районні та обласні так і всеукраїнські конкурси на абсолютно різноманітну тематику.  Ми вивчаємо культуру та традиції європейських держав,вірші , прислів’я та приказки  на різних мовах.
Я учасник шкільного євроклубу «Єдність» Солонянськї школи №2. Європейський клуб нашої школи був заснований 1 жовтня 2010 року. Ми успішно працюємо під керівництвом Фурман Олени Олександрівни. В цьому році наш євроклуб приймав участь у багатьох конкурсах,учнівських конференціях  та  навчальних скайп-зустрічах. Також ми неодноразово займали перші місця на конкурсах різних рівнів та напрямків,потрапили у п’ятірку кращих євроклубів Дніпропетровської області. Кожний європейський клуб обирає власні методи й шляхи роботи, в залежності від зацікавлень, знань, можливостей його членів. Мета діяльності нашого євроклубу -формування почуття європейської єдності через поширення знань про Європу, адже ми відчуваємо  себе європейцями.Гасло нашого євроклубу  : «Єдність у різноманітті».І це дійсно так,ми зовсім різні але нас об’єднує спільна справа. Саме тому, найактивніші учасники нашого Євроклубу ініціювали багато заходів, на яких спробували об'єднати різні верстви населення під однією егідою: ми українці, один народ, отже ми повинні бути єдині!Ми провели читання віршів Шевченка мовами країн Європи. Лунали вірші англійською, французькою, циганською, німецькою та польською мовами.Наш євроклуб організував три суботники на рівні нашого селища, роздрукували сотні оголошень і флаєрів, агітували людей до участі у наших суботниках.27 березня ми організували флеш-моб під назвою "Обійми мене - як знак єднання", який залишив по собі дуже гарні враження і відгуки серед населення Солоного. Нам вдалося з'єднати постійно конкуруючих учнів СШ №1 і СШ №2 та залучити до флеш-мобу учнів школи іншого селища. На наших заходах ми намагалися донести до людей ідею, що нам усім зараз необхідно бути об'єднаними, сильними, мужніми й виваженими.

Отже, ми гідно виконуємо покладенні на нас завдання виховання патріотичних почуттів, пропагандування європейських цінностей та єднання України у такий нелегкий для держави час.

Немає коментарів:

Дописати коментар