середу, 8 липня 2015 р.

Солоняни у боротьбі проти сміття в парку та головах

Нещодавно громадські активісти Солоного зібралися на чергове прибирання в солонянському парку. Зовсім не здивувала та кількість різноманітного сміття на, здавалось би, місцях громадського відпочинку. І, можливо, на землі було би менше сміття, якби було куди його подіти. Як вже стало відомо, тих сміттєвих урн, які зараз стоять в парку – замало, їх кількість можна порахувати на двох пальцях. В парку ми бачили переповненні урни та «гори» слідів від цивілізації навколо них. А цесвідчить про те, що в парку, так само як і в Солоному замало місць для сміття, і , можливо, люди б не засмічували навколишнє середовище якби для його збереження були створені відповідні умови. 
Звісно ж, все сміття ми прибрали. Клумби привели до порядку. Скосили траву і тепер в наш парк можна знову заходити з дітьми або друзями та не боятися, що раптом наступиш на щось небезпечне.
Але не варто забувати, що територія нашого парку досить велика. Та чим далі в ліс – тим більше, нажаль, не дров, а сміття. Протягом багатьох років люди виносили туди своє побутове сміття в пакетах та мішках, хтось вивозив відходи з будівництва, а місцеві наркомани частенько залишали за собою докази того, що нація у нас не зовсім здорова. Так і утворилася величезна ковдра сміття на землі. Лише уявіть собі, яку шкоду нашій екології завдає кожна батарейка, етикетка, пляшка, пластикові вироби та ін. А зараз уявіть собі яку шкоду приносить все це сміття разом ще й на одній території поблизу водойми. 
Звертаюся до місцевої влади! Лише подивіться на що перетворився парк відпочинку – на музей сміття, кількості експонатів якого може позаздрити будь-який краєзнавчий музей. Я не буду вимагати ландшафтних проектів, фонтанів та вишуканих скульптур в античному стилі. Я прошу хоча б декілька сміттєвих баків, і не лише для парку, а й для солонянських вулиць також. Ми не збираємося покидати нашу волонтерську роботу в парку, але дивно, що народ знаходить альтернативні шляхи вирішення таких проблем, а влада – ні. Активісти все одно будуть періодично прибирати сміття, косити траву, доглядати за квітами, чистити прибережну зону… Але хочеться бачити підтримку влади. 

Закликаю усіх охочих приєднуватися до нашого руху. 

Збережемо нашу природу, щоб вона – зберегла нас!

Немає коментарів:

Дописати коментар